diumenge, 31 de gener de 2016

El crit de les Ultracoses - David Ruíz

Quan estava preparant la meva darrera col·laboració amb la revista Supersónic, que es basa en els premis UPC, em va sorprendre descobrir que, tot i la popularitat i prestigi del premi i l'elevat nombre de participants, en alguns casos una novel.la breu escrita en català l' havia guanyat o havia rebut una menció especial del jurat. 

El crit de les ultracoses
Ja vaig comentar en el blog la guanyadora en 2003,  Traficants de llegendes, i avui li toca el torn a El crit de les ultracoses, de David Ruiz, menció especial del jurat en l'edició del 2014.

La trama gira al voltant d'un mosso d'esquadra de la ciutat de Girona, en Raül Costa, addicte a l'alcohol, i immers en una situació personal complexa des del moment que la seva dona el va abandonar.
En Costa haurà d'investigar l'aparició d'una sèrie de cadàvers que han mort en situacions estranyes i esfereïdores. Les morts estan relacionades amb la presència de televisors que emeten una intrigant neu grisa. Ajudat per una sèrie de personatges ben pintorescos acabarà descobrint que la humanitat està a punt de ser conquerida per uns éssers alienígenes que volen utilitzar els nostres cossos com a refugi.
No soc gaire cinèfil, però he descobert moltes referències a pel·lícules famoses, i el protagonista és una barreja interessant de diversos herois de pel·lícules d'acció. Al final ja me l'imaginava amb la cara de Bruce Willis interpretant al protagonista de La Jungla de Cristal. De cops en deu rebre aproximadament els mateixos, pobre Raül.


És una novel.la breu i de lectura àgil (no sempre una cosa va lligada amb l'altra), amb un sentit de l'humor una mica "gamberro" i transgressor. Tot i que al principi comenci d'una forma dubitativa, el ritme va de menys a més. M'ho he passat força bé llegint-la, i això, a vegades, és més que suficient. Us la recomano per passar una bona estona. Estaré pendent del que publiqui aquest polifacètic escriptor.


Si he picat la vostra curiositat o si ja havíeu llegit la novel.la i voleu saber-ne més, David Ruiz també ha rodat un curtmetratge basat en la història de les Ultracoses anomenat Del Interior

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada